Olaszország június 3-ától megnyitja határait az EU állampolgárai előtt

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Olaszország június 3-ától megnyitja határait az EU állampolgárai előtt

Feltöltve: 2020-05-16

Az unió állampolgárainak nem kell karanténba vonulniuk, és nem is kell igazolniuk, hogy mentesek a koronavírustól.

Olaszország június 3-ától megnyitja határait az Európai Unió, illetve a Schengen-övezet állampolgárai előtt a római kormány szombat hajnali határozata értelmében, a koronavírus-járvány miatti korlátozások feloldásának újabb állomásaként, írja az MTI.

A SZÓBAN FORGÓ ORSZÁGOK ÁLLAMPOLGÁRAINAK AZ OLASZORSZÁGBA VALÓ BELÉPÉS UTÁN KARANTÉNBA SEM KELL VONULNIUK, ÉS NEM KELL IGAZOLNIUK, HOGY MENTESEK A KORONAVÍRUSTÓL. MÁS ORSZÁGOKBÓL UGYANAKKOR TOVÁBBRA IS TILOS LESZ MAJD BELÉPNI OLASZORSZÁGBA.

Az olaszországi korlátozások a legszigorúbbak közé tartoztak, egyebek között csak kivételes esetekben lehetett az országból ki, illetve az országba belépni. Olaszországot érintette először a legsúlyosabban a járvány Európában, és elsőként vezette be a szigorú kijárási korlátozásokat is a kontinensen.

A SZOMBAT HAJNALI HATÁROZAT ÉRTELMÉBEN JÚNIUS 3-ÁTÓL VÁLIK TELJESEN SZABADDÁ A MOZGÁS ORSZÁGON BELÜL IS.

Egyes tartományok szerették volna, ha ez előbb megtörténik, de Giuseppe Conte miniszterelnök nem engedett ennek a nyomásnak, elkerülendő a járvány második hullámát.

Egy korábbi döntés értelmében május 18-tól újraindul a kereskedelem, a vendéglátás, újranyitnak a templomok, a múzeumok és a strandok is, de továbbra is be kell tartani a szigorú higiéniai és távolságtartási szabályokat. Egyúttal hétfőtől lehetővé válik a tartományokon belüli szabad mozgás.