Régészeti Múzeum - Budaörs

látnivalók Budaörsön

Régészeti Múzeum - Budaörs

align=left A Budaörs területén évtizedek óta folyó régészeti feltárások és helytörténeti kutatások gazdag eredményei lehetővé tették, hogy a város több ezer éves múltját az Önkormányzat támogatásával egy önálló kiállításon tekinthessük meg.

A folyamatosan bővülő régészeti gyűjtemény és kiállítás 2002. október 15-én nyitotta meg kapuit a Károly Király u. 2. szám alatt, a volt 1. sz. Bölcsőde épületében. Dr. Mester Edit régész vezetésével mutatja be Budaörs rézkori, bronzkori tárgyi emlékeit, a római kori maradványait, de szemlélteti a középkori Örs, Csik, Horhi és Bobald falu egykori életét is.

A XIX. században épült sváb polgárház és gyönyörű ősfás kertjének 2003. évi felújítása során, fontos szempont volt az eredeti állapot helyreállítása és a múzeumjelleg erősítése. Az épületben három helységre bővült a kiállítótér, rendezvényterem, kézműves-műhely és egyéb kiszolgálóhelységek kerültek kialakításra.

Az épülethez tartozó kert parkosítása során, a kőtár szerves részeként egy római szentély, valamint egy őrtorony épült, amelyhez a gyerekeknek csúszda, homokozó és hinta is csatlakozik. A felnőttek szórakozását a pihenőpadok mellett egy óriás sakk és malomtábla szolgálja.
Település ismertető
  • Budaörs

    A város kereskedelmi negyedénél halad át a fővárost Béccsel, illetve a Balatonnal összekötő, M1-M7-es autópá...

Szállások Budaörsön



és környékén